woensdag 1 december 2010

Nieuwsberichten

Commerciële chipimplantaat nu ook voor mensen

Door Gabi Gaasenbeek, zaterdag 19 juli 2003 20:07
Bron:
USA Today
In Mexico is de verkoop van de zogenaamde 'VeriChip' begonnen. Deze speciale chip kan, ingebracht bij mensen, bijvoorbeeld de identificatie van een slachtoffer vergemakkelijken. Het idee voor de chip is afgeleid van de microchips die worden ingebracht bij huisdieren.


 

Op dit moment
lopen er in Florida al ongeveer twintig mensen rond met de VeriChip, hij is in Amerika al verkrijgbaar. Zijn er in Amerika mensen bang voor hun privacy, in Mexico zijn dit soort middelen populair. De Mexicanen zijn continu op zoek naar middelen om zich te beschermen tegen criminaliteit.
De chip heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt in de arm of de heup geïmplanteerd. Over de
risico's, zoals bijvoorbeeld de kans op infecties, is men het nog niet eens. De bescherming van de privacy is een ander element dat een rol zal gaan spelen in de toekomst van de VeriChip. Bij het scannen krijgt men alleen een serienummer te zien. Hiermee kan men op een computersysteem medische gegevens zoals de bloedgroep en de naam van de drager terugvinden:
The microchip, the size of a grain of rice, is implanted in the arm or hip. Hospital officials and security guards use a scanning device to download a serial number, which they then use to access blood type, name and other information on a computer. Company officials said they are working on developing similar technology that would use satellites to help find people who may have been kidnapped.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten