woensdag 22 september 2010

Nieuwsbericht

Openbaar aanklager krijgt chip in arm

Mexico's openbare aanklager neemt voortaan zijn werk mee naar huis. Hij heeft een microchip onder de huid van een arm geïmplanteerd gekregen. Met deze chip wordt zowel hijzelf als een database beschermd.

Openbaar aanklager Rafael Macedo heeft laten weten niet de enige te zijn met een chip onder de huid. Een aantal van zijn mederwerkers is ook van een chip voorzien. Met de chip kunnen Macedo en de zijnen toegang krijgen tot de exclusieve, goed bewaakte, nationale database voor criminaliteitsbestrijding.
Maar de chip is er niet alleen ter bescherming van de database; hij beschermt ook de dragers. Mocht Macedo ooit worden ontvoerd, dan is hij - zolang hij zich in Mexico bevindt - door de autoriteiten te traceren aan de hand van zijn chip.
Paranoïde? Niet in Mexico. Ontvoeringen vormen daar een groot probleem. Tussen 1992 en 2002 werden er in Mexico zo'n 15 duizend mensen gekidnapt. Het bestrijden van de misdaad in een land dat berucht is om de corruptie van zijn politieapparaat, is bovendien een gevaarlijke bezigheid.
Rafael Macedo acht de maatregel dan ook noodzakelijk, al voegt hij er nog wel aan toe dat het implanteren van de chip 'een beetje pijn' deed.

bron

15 juli 2004 | Remco Mourits

Geen opmerkingen:

Een reactie posten